Tipi tent kopen

Tipi tent kopen.

Verkrijgbaar in 3 tot 9 meter. Authentiek, afgewerkt met leer en extra verstevigd op kwetsbare punten. 

Afhankelijk van de frequentie in gebruik hebben wij een ruime keus in materiaal (doek) dikte. De samenstelling van het doek varieert van 100 % katoen, 50 % katoen met 50 % polyester, 100 % polyester en brandvertragend doek met certificaat.

Desgewenst kunt u kiezen voor een binnentent in uw tipi. Een binnentent zorgt voor een betere luchtstroom en heeft een isolerende werking.     

Wilt u uw tipi laten beschilderen? Wij beschilderen tipi’s met authentieke symbolen, motieven en zonder probleem uw eigen ontwerp. Ons atelier doet dit al 13 jaar!

De kleur van een tipi is doorgaans ecru / natuurlijk wit. U kunt tevens kiezen voor een tipi in de kleuren: wit, zand, chino, beige, bruin, groen, oker geel, rood en zwart.               

Tipi of Wigwam?

Je koopt niet alleen een tipi maar ook een bijzonder verhaal! 

Over de hele wereld hebben de nomaden verschillende ontwerpen van tent structuren ontwikkeld. De American natives leefden in de meest bekende hut en zoals wij die kennen de tipi, indianentent, tepee of teepee. De kegelvormige tent was in die tijd ideaal om in te wonen en makkelijk te vervoeren naar plekken waar wild in overvloed leefde. De koepelvormige wigwam is circa 2 à 3 meter hoog en bedoeld voor permanente bewoning.

Tipi palen kopen

Tipi palen uit 1 geheel of met een verbindingskoppeling?  

Door de lange lengtes van tipi palen is het vervoeren van een tipi vaak lastig. Wij verkopen ook palen met een verbindingskoppeling. Op deze manier kunt u uw tipi makkelijker vervoeren. Onze tipi palen worden vervaardigd van douglas hout, fijnspar of grenen. Desgewenst worden de tipi palen gelakt afgeleverd.   

Onderscheidend in expertise, materiaal gebruik en service

13 jaar expertise.

Een tipi kopen is een bijzondere aanschaf. Tipi tenten worden in diverse kwaliteiten en prijzen aangeboden. De duurzaamheid van een tipi heeft vooral te maken met hoe de weefsel structuur is opgebouwd en waar deze uit bestaat!

De jarenlange ervaring en doorontwikkeling van de productie van tipi’s heeft ertoe geleid dat wij precies weten waar de kwetsbare punten in het tipi doek zich bevinden. Als antwoord daarop worden onze tipi’s op deze punten extra verstevigd en gebruiken wij leer om de duurzaamheid te vergroten. Het gebruik van leer is tevens een fraai detail

(let op wij zijn houder van een industrieel patent voor het gebruik van leer!)

Tipi tent afgewerkt met leer
tipi tent kopen
Tipi na verloop van tijd zonder leren afwerking
Jaren lang plezier van uw tipi

Wij adviseren u graag op basis van uw wensen en budget. 

Wij leveren complete tipi’s en inventaris om uw tipi mee in te richten. Na aankoop zullen wij de tipi voor u opbouwen en u instructies geven hoe u dit zelf kunt doen. Voor de aankoop van een tipi,  opbouwen, afbouwen, onderhoud en reparatie kunt u bij ons terecht. Wij geven 1 jaar garantie op onze tipi’s.    

Native-American wisdom

Indian wisdom.

Volgens de Indian wisdom vertegenwoordigt de tipi vloer moeder aarde, die ons voedt. De bekleding rond de palen vader hemel, die ons beschermd. En de palen het pad tussen hemel en aarde. De verbinding tussen mens en het grote mysterie; Wakan Tanka of Great Spirit. Alles wat zich tussen hemel en aarde bevindt is ons leven.